Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med en teskefuld sukker, så de ikke klumper.
1 vaniljestang*
Pisk vanilje, sukker og æg sammen med elpisker til en tyk æggesnaps i en stor skål. Pisk piskefløden til en let flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummet ud i æggesnapsen stille og roligt, uden at slå luften ud. Tilsæt mælk lidt ad gangen under langsom omrøring.
150 g sukker, 2 pasteuriserede hele æg, 3 dl piskefløde, 1 dl mælk
Hæld iscremen i din ismaskine og følg instrukserne fra producenten**. Frys isen til den er næsten fast.
Hindbærsauce:
Lav imens hindbærsaucen, så den kan nå at køle af.
Kog hindbær og sukker i en gryde i 2-3 minutter, til de er smattede. Fjern gryden fra varmen og stavblend. Hæld hindbærmassen igennem en sigte.
150 g hindbær, 2 spsk sukker
Stil hindbærsaucen til afkøling i køleskabet.
Når hindbærsaucen er kølet af og isen er næsten fastfrossen, tilsæt da lidt hindbærsauce i ismaskinen og lad den rotere 1-2 gange så hindbærsaucen fordeles. Alternativt kan isen tages op af ismaskinen og kommes i en skål og hindbærsauce kan fordeles manuelt. Rør endelig ikke for meget da isen så bare vil blive helt lyserød.
Efterfrys isen i en plastikboks i minimum 2 timer inden servering.
Noter
*Kan erstattes med 1/2 tsk vaniljesukker.
**På min ismaskine skal isen have cirka 60 minutter for at være helt fastfrossen. Dvs. efter 45 minutter er den klar til at få tilsat hindbærsauce.