En smuk og festlig talkage, som er nem at lave. Med en sprød marengsbund, vidunderlig mascarponecreme og masser af frisk frugt er dette den oplagte festkage til en særlig anledning.
Tegn en tal skabelon på et stykke bagepapir (spejlvendt). Vend bagepapiret med blyant-siden nedad på en bageplade, så du kan se skabelonen igennem.
Marengsbund:
Pisk æggehviderne ved middel hastighed på en røremaskine med piskeris i 30-60 sekunder, til de begynder at skumme. Tilsæt sukker lidt ad gangen, imens du fortsætter med at piske. Når alt sukkeret er tilsat, pisk ved høj hastighed indtil marengsen er stiv og kan danne spidser, som kun buer let på toppen.
150 g æggehvider, 150 g sukker
Sluk røremaskinen. Tilsæt flormelis, citronsaft, majsstivelse og kornene fra vaniljestangen. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende det i marengsen.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle (10-16 mm). Sprøjt marengstoppe tæt langs tallets ydre kant og evt. indre kant. Udfyld derefter tallet med baner af marengs og glat evt. midten lidt ud med en paletkniv.
Bag marengsbunden ved 80 grader (varmluft) i 2-2 1/2 timer. Sluk ovnen, åben lågen på klem, og lad den stå i ovnen i yderligere 1 time.
Tag bagepladen ud af ovnen og lad marengsbunden stå på bagepladen i mindst 15 minutter. Løsne forsigtigt marengsbunden med en paletkniv eller køkkenkniv og flyt den over på serveringsfadet. Hvis marengsen først skal bruges dagen efter, dæk den løst med sølvpapir og opbevar den et tørt sted ved stuetemperatur.
Vanilje mascarponecreme:
Sæt skål og piskeris fra en røremaskine i køleskabet i 15 minutter.
Kom mascarpone, piskefløde, flormelis og kornene fra vaniljestangen i den kolde skål. Pisk ved middel hastighed, indtil cremen tykner, og der dannes bløde toppe. Vigtigt: Overpisk ikke cremen, da den let kan skille!
125 g mascarpone, 350 g piskefløde, 25 g flormelis, 1 vaniljestang
Fyld mascarponecremen i en sprøjtepose med en rund tylle (10-16 mm). Sprøjt toppe af mascarponecreme langs tallets ydre og evt. indre kant. Udfyld midten med en stribe creme og glat evt. lidt med en paletkniv.
Pynt:
Skyl bærrene og dup dem tørre med køkkenrulle. Pynt talkagen med bær oven på mascarponecremen. Undgå så vidt muligt at frugten rører marengsbunden, da væske fra bærrene kan gøre marengsbunden blød.
200 g jordbær, 150 g hindbær, 125 g blåbær, 150 g kirsebær
Server straks eller opbevar pavlovaen i køleskabet indtil servering.
Noter
*1 portion af denne opskrift giver 1 talkage. Antal personer afhænger af hvilket tal (f.eks. vil et 1-tal være mindre end et 8-tal).