Denne skønne hindbærmousse-kage kræver ingen ovn, blot tid til at sætte sig. Den har en let knasende kakao nøddebund og en luftig hindbærmousse der med sin syrlighed passer perfekt til den bitre kakao.
Fjern eventuelle sten fra dadlerne. Læg dadlerne i blød i en skål med kogende vand i minimum 20 minutter. Kom de blødgjorte dadler i en food processor, hakler eller kraftig blender sammen med kakao og blend det, til det bliver til en blød mos. Kom mosen i en mellemstor skål.
15 dadler, 2 spsk kakao
Kom mandlerne i en food processer, hakler eller kraftig blender og blend dem, til de er grofthakkede.
200-250 g mandler
Smelt kokosolien i en mikroovn hvis den ikke er flydende.
1,5 spsk smeltet kokosolie
Tilsæt mandlerne lidt ad gangen til skålen med daddel-mos sammen med kokosolien. Tilsæt nok mandler til, at dejen er let klistret men stadig hænger sammen.
Brug enten en springform med Ø20 cm eller en justerbar bagering (med bagepapir sat rundt om, så der dannes en bund). Uanset hvilken type form du bruger anbefales det at fore den med kagefolie.
Pres dejen til bunden ud i formen i et ensartet lag og stil den i køleskabet imens du laver hindbærmoussen.
Hindbærmousse:
Læg husblas i en skål med vand i 10 minutter.
3 blad husblas
Kom frosne hindbær og vand i en lille gryde sammen med sukkeret og lad det koge op. Lad hindbærrene koge i 2-3 minutter, til de er tøede op og blødgjorte.
200 g frosne hindbær, 2 spsk vand, 3 spsk sukker
Hæld hindbærrene i et højt glas og blend dem med en stavblender. Hæld hindbærsaucen gennem en sigte tilbage i gryden og stil den tilbage på blusset på komfuret.
Vrid vandet fra husblassen og kom det i gryden med hindbærsauce. Rør rundt til husblassen er helt opløst.
Hæld hindbærsaucen i en skål og stil den i køleskabet, til den er kølig.
Kom piskefløden i en skål og pisk den til flødeskum.
1/2 liter piskefløde
Kom hindbærsaucen i piskefløden lidt ad gangen under forsigtig omrøring, uden at slå luften ud af flødeskummet. Fortsæt til alt hindbærsaucen er fordelt og du har en ensfarvet lyserød mousse.
Tag kakaobunden ud af køleskabet og fordel hindbærmoussen ovenpå i et ensartet lag. Glat hindbærmoussen ud med en flad paletkniv eller skraber.
Dæk formen med plastikfilm (som ikke rører moussen!) og stil kagen i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, til moussen har sat sig.
Pynt:
Skær forsigtigt med en skarp kniv langs indersiden af formen (uden på kagefolien), så bunden løsner sig helt fra formen. Fjern formen fra kagen.
For at lave chokoladestriber kan du temperere lidt mørk chokolade, komme den i en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjte striber. Følg evt. vores guide til at temperere chokolade.
God mørk chokolade
Pynt derefter kagen f.eks. med friske hindbær, fondant blomster, hakket mørk chokolade og spiselige blomsterblade (vi har brugt rosenblade).