Rør gærret ud i lunken mælk i skålen på en røremaskine. Se noter hvis du ikke har en røremaskine. Tilsæt sukker, æg og salt og rør det sammen.
25 g gær, 175 ml lunken mælk, 50 g sukker, 2 æg, 1/2 tsk salt
Tilsæt mel og ælt dejen med dejkrog på røremaskine i cirka 5 minutter ved middel hastighed. Skær smørret i små stykker og tilsæt til dejen. Ælt dejen i yderligere 10 minutter på røremaskinen.
475 g mel, 75 g smør
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor firkant (cirka 30 x 40 cm). Mos ingredienserne til remoncen sammen i en skål og fordel remoncen på dejen (hold det cirka 1/2 cm inde fra kanten).
125 g smør, 125 g brun farin, 2 tsk kanel
Rul dejen sammen til en lang pølse. Skær skiver ved hjælp af sytråd eller en meget skarp kniv, så sneglene ikke mases. Før ensartede snegle del først pølsen i fire lige store dele, derefter skær hver del ud i tre snegle.
Læg sneglene i et smurt ovnfast fad på cirka 23 x 33 cm og lad dem efterhæve i 45 minutter, til de er hævet til dobbelt størrelse.
Bag sneglene ved 190 grader (alm. ovn) på den næstnederste rist i ovnen i 20-22 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af i formen.
Glasur:
Pisk cream cheese og smør med elpisker i en lille skål. Tilsæt flormelis og pisk til du får en tyk glasur.
75 g cream cheese, 25 g smør, 150 g flormelis
Fordel glasuren oven på de afkølede snegle med en dejskraber og server.
Noter
Hvis du ikke har en røremaskine, så skal dejen gennemæltes meget grundigt med hænderne i op til 10 minutter.