Kom ægget i en mellemstor skål og pisk det med elpisker. Tilsæt sukker imens der fortsat piskes i 5 minutter, indtil æggesnapsen hæver sig og bliver tyk (vigtigt).
1 æg, 100 g sukker
Opvarm imens smør og mælk i en lille gryde til smørret smelter (det må ikke koge). Stil til side og lad det køle lidt af.
30 g smør, 1/2 dl mælk
Rør mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør rundt med en dejskraber. Tilsæt smørblandingen og rør det sammen til en meget flydende dej.
60 g mel, 1/2 tsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljesukker
Skyl jordbærrene og skær dem i små stykker. Fordel dem i en rund springform på Ø18 cm med bagepapir i bunden. Formen skal ikke smøres (vigtigt).
100 g friske jordbær
Hæld dejen i formen oven på jordbærrene. Sæt evt. våde bagestrips omkring formen, så den bager helt fladt. Alternativt kan man skære toppen af kagen flad efter bagning.
Bag kagen i 25-30 minutter. Den er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved når der stikkes i midten af kagen. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Vend bunden i vejret på kagen, så jordbærrene vender opad, og stil kagen i midten af en springform på Ø22 cm med bagepapir i bunden. Dæk formen med plastikfilm og stil den i fryseren i minimum 2 timer.
Jordbærmousse:
Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det trække i 10 minutter.
2 blade husblas
Skyl imens jordbærrene og skær dem i kvarte. Kom jordbær og sukker i en gryde og kog det op. Lad det simre i 5 minutter.
350 g jordbær, 4 spsk sukker
Stavblend jordbærrene og sigt saften ned i en skål.
Vrid vandet fra husblassen og kom det i jordbærsaften. Rør rundt til det opløses.
Stil jordbærsaften i køleskabet og lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk piskefløden til en let pisket flødeskum*. Vend jordbærsaften lidt ad gangen i flødeskummet med en dejskraber til du har en ensartet mousse.
3 dl piskefløde
Tag springformen ud af fryseren og beklæd indersiden med kageplast. Hæld jordbærmoussen i formen så den dækker kagen.
Frys kagen i minimum 4 timer, gerne natten over.
Ved optøning, løsne springformen og fjern plastikfilmen fra den frosne kage. Stil den på det fad, den skal serveres på.
Noter
*Pisk endelig ikke flødeskummet for stift, for så er der risiko for, at din mousse skiller.OPTØNINGSTID: Afhænger af hvor længe kagen har været frosset. Hvis kagen kun har været frosset i 4 timer tager det cirka 2 timer at tø den op i køleskabet. Har den været frosset natten over tager det cirka 4 timer i køleskabet.HOLDBARHED: Kagen kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder. Når den er tøet op holder den sig god i 2 dage.