En skøn jordbærkage med svampet vaniljebund, friske jordbær og en sprød krummetopping. Spis den som den er eller server med en skefuld vaniljeis eller creme fraiche til.
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn). Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir i bunden. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
130 g mel, 85 g sukker, 1 tsk bagepulver, 85 g blødt smør
Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vaniljesukker i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
Jordbærfyld:
Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og majsstivelse. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vaniljebunden.
400 g jordbær, 1½ spsk sukker, 1 spsk majsstivelse
Krummetopping:
Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet.
250 g mel, 150 g brun farin, 150 g sukker, ½ tsk stødt kanel, 100 g smeltet smør
Bag jordbærkagen i ovnen i 40-50 minutter indtil en strikkepind stukket i vaniljebunden ikke viser tegn på ubagt dej.