Rør mel, rørsukker og majsstivelse sammen i en skål. Smuldr smørret med fingrene i melblandingen indtil du får en krummelignende dej. Saml dejen til en glat dej ved at tilsætte vand og pisket æggeblomme.
150 g mel, 65 g rørsukker, 10 g majsstivelse, 100 g smør, 1 spsk koldt vand, 1 æggeblomme
Kom bagepapir i en form på cirka 21 x 21 cm så bunden nemt kan løftes op efter bagning. Fordel dejen jævnt over bunden ved at bruge fingrene til at mase den ud.
Bag bunden ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter til den er let gylden. Løft bunden op ved hjælp af bagepapiret og lad den køle helt af på en bagerist.
Twix karamel
Imens bunden køles af laves karamellen. Kom sødet kondenserede mælk, rørsukker, smør, glukosesirup og vaniljesukker i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middel varme til sukkeret og smørret er smeltet - rør indimellem.
397 g sødet kondenseret mælk*, 130 g rørsukker, 85 g smør, 1 1/2 spsk glukosesirup, 3/4 tsk vaniljesukker
Skru nu op for varmen og bring blandingen i kog under omrøring. Bliv ved med at røre de næste 5-8 minutter (eller til karamellen når lidt over 100 grader - brug eventuelt et sukkertermometer). Karamellen skal være lys gylden.
Kom Twix bunden på bagepapiret tilbage i bageformen. Hæld karamellen over bunden og glat den jævnt ud med en dejskraber. Stil Twix konfekten i køleskabet i 15 minutter.
Twix chokolade:
Smelt 3/4 af mælkechokoladen i mikroovnen, rør indimellem. Den skal nå en temperatur på 45-50 grader målt med sukkertermometer. Tilsæt den resterende 1/4 chokolade og rør til chokoladen er smeltet for at temperere chokoladen. Den skal nå ned på 28-29 grader før den hældes på karamellen.
150 g god lys chokolade
Tag din Twix ud af køleskabet og hæld den tempererede mælkechokolade over. Glat det ud med en dejskraber eller paletkniv.
Stil din Twix i køleskabet i cirka 1 time. Skær derefter små Twix firkanter eller barer ud med en skarp kniv.
Noter
*397 g sødet kondenseret mælk er standardmængden i 1 dåse.