Kom bagepapir i bunden af en form på 33 x 22 cm. Hvis der bruges en justerbar bageform skal bagepapiret hæftes fast uden på toppen af bageformen, så der dannes en bund.
Kom mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.
300 g mel, 1 1/2 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker
Kom sukker og fintrevet citronskal i en anden skål og pisk det sammen med en elpisker, til citronskallen er godt fordelt.
350 g sukker, 3 spsk fintrevet citronskal
Tilsæt citronsaft, æg og let afkølet smeltet smør. Pisk med elpisker til det er blandet godt.
4 tsk citronsaft, 6 æg, 300 g smeltet smør
Tilsæt melblandingen lidt af gangen under omrøring med en grydeske.
Fordel dejen i formen og bag citronkagen ved 180 grader (alm. ovn) i 25-30 minutter. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en tandstik, der stikkes i midten af kagen.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.
Skær kagen ud:
Skær med en skarp kniv langs indersiden af formen, så formen løsnes fra kagen.
Hvis kagen er hævet på midten kan du udjævne den ved at skære lidt af toppen af med en brødkniv.
Læg et stykke bagepapir på kagen og et spækbræt ovenpå, og flip kagen, så kagens bund nu vender opad. Fjern bagepapiret fra toppen af kagen.
Print eller tegn en skabelon af dit tal og læg den oven på kagen. Skær med en skarp kniv langs skabelonen, så du fjerner overskydende kage og kun har tallet tilbage.
Flyt talkagen over på det fad, kagen skal serveres på – eventuelt ved at flippe kagen et par gange ligesom før, så du er sikker på, at den ikke går i stykker.
Vanilje smørcreme:
Skær smørret ud i nogle stykker og pisk det luftigt i 5 minutter med en elpisker eller med en røremaskine på middelhøj hastighed.
230 g usaltet smør
Tilsæt flormelis og vaniljeessens. Tilsæt piskefløde lidt ad gangen under piskning med elpisker eller røremaskine, til du opnår en passende konsistens. Smørcremen skal være blød nok til at kunne sprøjtes med sprøjtepose, men hård nok til at kunne holde formen. Tilsæt evt. lidt mere flormelis eller piskefløde for at ændre konsistensen.
300 g flormelis, 1/2 tsk vaniljeessens, 2 spsk piskefløde
Fordel smørcremen i portioner der tilsvarer de farver, du vil sprøjte. Tilsæt lidt pastafarve til smørcremen og rør godt rundt. Fyld smørcremen på sprøjteposer med tyller og sprøjt smørcreme på kagen som ønsket.
Noter
Kagen kan fryses i op til 3 måneder pakket godt ind i plastikfilm. Tag kagen ud aftenen før servering og lad den tø op ved stuetemperatur inden den pyntes med smørcreme.
Alternativt kan kagen bages og opbevares ved stuetemperatur pakket godt ind i plastikfilm fra et døgn før servering.
Kagen pyntet med smørcreme bør opbevares i køleskabet tildækket indtil 30-50 minutter inden servering. Tag kagen ud og lad den blive rumtemperatur, så den ikke er køleskabskold.