Tilsæt halvdelen af melblandingen til skålen med de våde ingredienser sammen med mælken. Rør stille og roligt dejen sammen med en dejskraber, til den er tyk og ensartet. Tilsæt resten af melet undtagen 2 spiseskefulde, som røres sammen med de frosne blåbær i en lille skål*.
1 1/2 dl mælk, 150 g blåbær
Fordel dej i bunden af en smurt brødform**. Fordel blåbær oven på nederste lag dej. Kom endnu et lag dej ovenpå og fordel igen et lag blåbær. Rør de sidste blåbær sammen med den resterende dej og fordel resten af dejen i formen. På denne måde undgår man, at blåbærrene synker til bunds.
Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 55-60 minutter. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik, der stikkes i midten af kagen.
Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist. Vend kagen ud af formen og stil den på en bagerist. Lad den køle helt af (det tager minimum 1 time).
Glasur:
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt mælk lidt ad gangen til glasuren får den ønskede konsistens. Fordel glasuren oven på den helt afkølede kage og pynt som ønsket.
150 g flormelis, 1 spsk friskpresset citronsaft, 1-2 spsk mælk
Noter
*Spring dette over hvis du bruger friske blåbær.**Formen skal smørres grundigt medmindre den er lavet af silikone.