Den vildeste jordbærkage til alle jordbærkage-elskere! En vidunderlig mørdejsbund med mazarinfyld, chokoladeovertræk, ægte konditorcreme og selvfølgelig masser af jordbær.
Cremen kan med fordel laves aftenen før servering, ellers minimum 4 timer før servering.
Pisk æggeblommer, helt æg, sukker, mel og kornene fra vaniljestangen sammen i en lille gryde. Tilsæt cirka en tredjedel af mælken. Opvarm kagecremen ved middelhøj varme under konstant piskning, imens resten af mælken tilsættes ad to omgange.
Pisk indtil cremen koger. Pisk derefter hurtigt imens cremen koger i cirka 30 sekunder og tykner. Fjern straks kagecremen fra varmen og hæld den over i en skål. Pres plastikfilm helt ned på cremen og stil den i køleskabet i minimum 4 timer.
Mørdej:
Kom mel og flormelis i en skål. Tilsæt smør skåret i tern samt æg. Ælt med fingrene indtil det samler sig til en glat mørdej. Stil mørdejen i køleskabet i 30-45 minutter, til den er helt kold.
200 g mel, 70 g flormelis, 100 g smør, 1 æg
Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir til en cirkel på cirka Ø30 cm. Fjern øverste stykke bagepapir, flip dejen over på et tærtefad på Ø24 cm og fjern det resterende bagepapir. Pres dejen ind til siderne af tærteformen og skær overskydende dej af kanterne. Stil tærten i køleskabet imens der laves mazarinfyld.
Mazarinfyld:
Ælt marcipan, smør i tern, sukker og æg sammen i en lille skål til et klistret mazarinfyld.
150 g groftrevet marcipan, 150 g smør, 150 g sukker, 1 æg
Tag tærten ud af køleskabet og prik huller i bunden med en gaffel. Fordel mazarinfyldet i et jævnt lag på bunden.
Bag tærten ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 minutter, til den er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
Chokolade:
Hak chokoladen groft. Smelt to tredjedele af chokoladen i mikroovnen under omrøring indimellem. Tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør til alt chokoladen er smeltet.
125 g god mørk chokolade
Fordel chokoladen på den afkølede tærte med en dejskraber og stil den i køleskabet.
Konditorcreme, del 2:
Pisk piskefløden til flødeskum. Tilsæt den nu tyknede kolde kagecreme til flødeskummet lidt ad gangen og vend roligt med en dejskraber, til du har en luftig konditorcreme.
2 dl piskefløde
Fordel konditorcremen oven på chokoladelaget på tærten.
Jordbær:
Skyl jordbærrene grundigt og skær stilken fra. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem oven på jordbærkagen.
400-500 g jordbær
Noter
OPBEVARING: Skulle der blive noget jordbærtærte til overs kan du opbevare resterne i køleskabet. Dæk tærten med plastikfilm.HOLDBARHED: Jordbærkagen holder sig god i køleskabet i 2 dage, men er bedst på dagen.