Hvis du bruger porcelænsforme, så smør formene. Hvis du bruger perforerede forme som dem med Ø8 cm på billedet behøver du ikke smøre dem.
Hak smørret groft og kom det i en skål sammen med flormelisen. Tilsæt salt, mel, groft mandelmel og sammenpisket æg, og ælt så dejen sammen til en smidig mørdej. Hvis dejen er klistret skal du tilsætte lidt mere mel.
50 g koldt smør, 40 g flormelis, 1 knivspids salt, 100 g mel, 40 g groft mandelmel*, 25 g sammenpisket æg
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, indtil den er cirka 3-4 mm tyk og er stor nok til, at du kan udstikke bunde til 6 tærter. Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet og udstik 6 tærtebunde og beklæd tærteformene. Bag tærtebundene ved 200 grader (alm. ovn) i 10-13 minutter, til de er let gyldne. Lad tærtebundene køle helt af.
Passionsfrugt mousse:
Halvér passionsfrugterne og skrab kødet ud. Pres det gennem en sigte ned i en skål, så kernerne sies fra. Du skal ende med 25 g.
25 g passionsfrugtsaft
Læg husblassen i blød i en skål koldt vand i 10 minutter.
1 blad husblas
Skil ægget og kom halvdelen af æggeblommen i én skål og halvdelen af æggehviden i en anden (du skal kun bruge 1/2 æg).
25 g æg
Tilsæt vanillesukker og sukker til æggeblommen og pisk med et piskeris, så du får en æggesnaps.
1/4 tsk vanillesukker, 15 g sukker
Tilsæt flormelis til æggehviden og pisk med en elpisker indtil du får en stiv marengs (det skal være meget tykt og flyde meget langsomt).
15 g flormelis
Kom passionsfrugt saften i en lille gryde og opvarm det ved middelhøj varme indtil det når 60 grader (brug gerne et sukkertermometer). Fjern gryden fra varmen. Vrid husblassen fri for vand og kom det i gryden og rør rundt, til det er opløst.
Lad passionsfrugt saften køle af til cirka 40 grader og rør den så i æggeblomme-blandingen.
Kom piskefløde i en skål og pisk det til flødeskum med en elpisker. Tilsæt flødeskummet til æggeblomme-blandingen under langsom omrøring, uden at slå luften ud af flødeskummen. Tilsæt æggehvide-marengsen og rør forsigtigt rundt, til passionsfrugtmoussen er helt ensartet.
3/4 dl piskefløde
Hæld passionsfrugt moussen i en sprøjtepose eller frysepose og klip et hul. Sprøjt så passionsfrugtmousse i på tærtebundene, til de er 7/8 fyldt.
Stil passionsfrugt tærterne i køleskabet i minimum 2 timer.
Passionsfrugt gelé:
Halver og skrab kødet ud af passionsfrugterne. Pres saften gennem en sigte ned i en lille gryde, så kernerne sies fra. Gryden skal være så lille som muligt.
2-3 passionsfrugter
Læg husblassen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter.
1/2 blad husblas
Varm passionsfrugtsaften i den lille gryde op og giv det et hurtigt opkog. Fjern gryden fra varmen og kom flormelis i. Rør rundt til der ikke længere er klumper. Vip evt. gryden lidt så saften samles i den ene side.
1 tsk flormelis
Vrid husblassen fri for vand og kom den i gryden med passionsfrugt saften. Rør rundt til husblassen er helt opløst.
Lad geléen køle af i fem minutter og fordel den så forsigtigt på tærterne i et jævnt lag.
Stil tærterne på køl i minimum 30 minutter inden servering så geléen sætter sig.
Noter
*Laves ved at blende en håndfuld mandler i en blender eller foodprocesser, til det er smuldret men stadig groft.