Disse smukke tærter er fyldt med lækker smag af saltkaramel og passionsfrugt. Pyntet med enkle chokoladesnirkler får den flotte farve virkelig lov til at træde frem.
Hak smørret i stykker og kom det i en stor skål. Tilsæt flormelis, hvedemel, kakao og salt.
150 g smør, 100 g flormelis, 320 g hvedemel, 35 g kakao, 1 knivspids salt
Pisk ægget og tilsæt det til skålen. Saml dejen med hænderne og ælt til dejen er helt glat. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis den er for klistret.
1 æg
Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter før den rulles ud imellem to stykker bagepapir.
Udstik 6 tærtebunde med perforerede bageringe på Ø7.5 cm (cirka). Skær strimler til kanter og beklæd indersiden af tærteringene. Skær overskydende tærtedej fra.
Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter og lad dem køle helt af på en bagerist.
Saltkaramel sauce:
Lav saltkaramel saucen efter anvisning i opskriften.
1 portion af min saltkaramel sauce opskrift
Fordel et tyndt lag (cirka 5 mm) i bunden af hver tærteform og ryst tærterne, så det fordeler sig helt. Stil tærterne i køleskabet imens passionsfrugt moussen laves.
Passionsfrugt mousse:
Kom husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
1 blad husblas
Skrab kødet ud af passionsfrugterne og pres det igennem en sigte ned i en lille gryde, så du kun har saften tilbage. Du skal ende med cirka 45 gram passionsfrugtsaft. Tilsæt sukkeret og varm forsigtigt grydens indhold op til cirka 60 grader. Vrid vandet fra husblassen og rør den ud i den varme passionssaft. Lad det køle af til stuetemperatur.
3-4 passionsfrugter, 15 g sukker
Pisk flormelis, vaniljesukker og æg sammen med elpisker til en æggesnaps. Rør roligt den afkølede passionsfrugtsaft i æggesnapsen.
1/4 tsk vaniljesukker, 1/2 æg, 15 g flormelis
Pisk fløden til en letpisket flødeskum (ikke for stiv). Vend flødeskummet i passionsfrugtblandingen lidt ad gangen, så moussen bliver ensartet og luftig.
3/4 dl piskefløde
Fyld passionsfrugt moussen i en sprøjtepose og sprøjt den oven på det afkølede lag saltkaramel i de små tærter. Stil tærterne i køleskabet i minimum 1 time så moussen kan sætte sig, inden du hælder passionsfrugtgeléen på.
Passionsfrugt gelé:
Kom husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
1/2 blad husblas
Skrab kødet ud af passionsfrugterne og pres det igennem en sigte ned i en lille gryde, så du kun har saften tilbage. Du skal ende med cirka 70 gram passionsfrugtsaft. Tilsæt flormelis og varm saften op ved middel varme til sukkeret er opløst (det skal ikke koge). Vrid vandet fra husblassen og rør til den er opløst.
5-6 passionsfrugter, 2 tsk flormelis
Lad passionsfrugtgeléen køle lidt af ved stuetemperatur, så den ikke er rygende varm. Hæld derefter et tyndt lag gelé oven på den kolde passionsfrugt mousse i hver tærte. Vip forsigtigt tærterne fra side til side, så laget bliver glat og jævnt.
Stil tærterne i køleskabet i mindst 1 time til geléen har sat sig.
Pynt:
Ved servering pyntes hver tærte med chokoladesnirkler. Du kan lære at lave chokoladesnirkler i Chokoladehåndbogen
Chokoladesnirkler
Noter
Opbevar tærterne i køleskabet indtil 20 minutter før servering. Pynt dem lige før servering, f.eks. med chokoladesnirkler.