Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gulerodsboller med chiafrø
Samlet tid:
1
time
time
45
minutter
minutter
Servings:
16
-22 stk
Lækre boller med revet gulerod og chiafrø. Chiafrøene giver bollerne god knas og gulerødderne tilfører en masse fugt til bollerne, så de holder sig gode i flere dage.
Udskriv
Ingredienser
Boller:
5
dl
lunken vand
50
g
gær
2
æg
1,5
spsk
honning
1
tsk
salt
50
g
chiafrø
200
g
friskrevet gulerødder
75
g
smeltet smør
(let afkølet)
1300-1400
g
mel
Til pensling:
1
æg
Sådan gør du
Rør gær ud i lunken vand i en skål (skålen på en røremaskine hvis du vil ælte dejen på sådan en). Tilsæt æg, honning og salt, og pisk det sammen.
5 dl lunken vand,
50 g gær,
2 æg,
1,5 spsk honning,
1 tsk salt
Tilsæt chiafrø, revet gulerod og smeltet smør. Tilsæt så mel lidt af gangen under æltning og ælt det grundigt sammen til dejen er helt blød.
50 g chiafrø,
200 g friskrevet gulerødder,
75 g smeltet smør,
1300-1400 g mel
Lad dejen hæve i cirka 1 time.
Form dejen til boller, enten store eller små. Bollerne på billederne er store og der blev fik 16 stk. Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.
Pisk ægget til pensling og pensle det på bollernes overflade lige inden bagning.
1 æg
Bag bollerne ved 200 grader (alm. ovn) i 12-15 minutter afhængigt af størrelsen. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Noter
Bollerne er fryseegnede.