Bland de to slags mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en stor skål. Skær det bløde smør ud i små stykker og smuldr det i melblandingen. Rør de finthakkede mandler i.
Rør farinsukker og sukker med en elpisker i en anden skål i cirka 2 minutter, til det får en cremet konsistens. Rør sukkeret i melblandingen. Tilsæt æg, vanilleessens og mandelessens til dejen og rør godt rundt.
2 dl brun farinsukker, ½ dl sukker, 2 æg, 1 tsk vanille essens eller vanillepulver, 1/4 tsk mandelessens
Riv æble eller pære på et rokostjern eller med et elektrisk rivejern. Pres lidt af vædden ud af frugten ved hjælp af en si.
7 dl revet æble
Kom frugten i melblandingen og rør rundt, til du får en klistret og ensartet dej.
Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i cirka 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.