Pisk æggehviderne ved lav hastighed på røremaskine med piskeris eller med elpisker, indtil de begynder at skumme.
100 g æggehvider
Pisk ved høj hastighed indtil æggehviderne danner bløde toppe.
Tilsæt sukker lidt ad gangen imens der piskes videre ved høj hastighed. Når alt sukkeret er tilsat, pisk i 5-7 minutter, indtil du får en blank marengs, som danner stive toppe.
200 g sukker
Tjek konsistensen: Gnid lidt marengs imellem to fingre. Du skal ikke kunne mærke sukkerkorn, ellers fortsæt med at piske.
Farve: Tilsæt evt. lidt pulverfarve eller pastafarve når marengsen er færdigpisket og rør det ud til du får en ensfarvet marengs. Brug ikke flydende farve, da dette vil fortynde marengsen.Smag: Tilsæt evt. lidt smag, f.eks. vaniljesukker/korn, citronskal eller frysetørrede hindbær når marengsen er færdigpisket.