Kom frosne brombær, vand og 2 spiseskefulde sukker i en lille gryde og tænd for høj varme og lad brombærblandingen koge op. Når det koger skrues ned til middel varme. Lad det småkoge i 2-3 minutter. Pres så brombærblandingen igennem en sigte ned i en skål, så der kun er saft tilbage. Stil brombærsaften i køleskabet i minimum 30 minutter til saften er lunken.
200 g frosne brombær, 2 spsk vand, 2 spsk sukker
Kom 1,5 dl sukker og de pasteuriserede æg i en skål. Pisk med en elpisker eller på en røremaskine med piskeris indtil blandingen svulmer lidt op. Hæld så den lunkne brombærsaft i æggemassen og rør godt rundt med en ske, til saften er helt fordelt.
1,5 dl sukker, 2 pasteuriserede hele æg
Kom piskefløden i en anden skål og pisk den til flødeskum. Rør så stille og roligt piskefløden over i brombærblandingen uden at slå luften ud af piskefløden, indtil brombærsaften er helt fordelt.
3 dl piskefløde
Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
Noter
På min ismaskine skal isen have 60 minutter og så efterfryser jeg den i minimum 30-60 minutter inden servering, hvis jeg ønsker helt fast is til at lave kugler med – men det varierer fra maskine til maskine.