Rør mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
1 1/2 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker, 200 g hvedemel
Smelt smørret og lad det stå og køle lidt af.
250 g smør
Kom sukker i en anden skål. Tilsæt fintrevet citronskal og pisk det sammen med sukkeret med elpisker. Tilsæt citronsaft og æg, og pisk yderligere til en luftig blanding. Tilsæt smørret og pisk det kort sammen til en ensartet dej.
Tilsæt melblandingen og rør stille og roligt rundt med en dejskraber, til en ensartet dej. Tilsæt til sidst de blå birkes og rør rundt til de er fordelt i dejen.
50 g blå birkes
Smør en bageform på cirka 23 x 33 cm. Hæld dejen i formen og spred den lidt ud med en dejskraber.
Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 15-17 minutter. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en tandstik eller strikkepind stukket i midten af kagen. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.
Cream cheese glasur:
Pisk blødt smør og flødeosten sammen med elpisker i en skål. Tilsæt fllormelis lidt ad gangen og pisk indtil det bliver til en glat glasur. Tilsæt citronsaft for smag og konsistens.
75 g blødt smør, 150 g flødeost, 375-400 g flormelis, 2 spsk citronsaft
Fordel cream cheese glasuren på den helt afkølede kage – enten sprøjt med tylle eller bare med en dejskraber. Tør eventuel lidt citronskal i ovnen (150 grader alm. ovn i 5-7 minutter) til pynt og drys med citronskal og birkes.
Noter
OPBEVARING: Kagen bør opbevares tildækket i køleskabet men tages ud en halv time inden servering.HOLDBARHED: Kagen holder sig god i 2 dage.