Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Boller med kerner og frø
Samlet tid:
2
timer
timer
Servings:
16
stk
Saftige boller med solsikkekerner og chiafrø. Bollerne er perfekte til både morgen og eftermiddag og holder sig gode i flere dage.
Udskriv
Ingredienser
Chiablanding:
1
dl
chiafrø
2
dl
vand
Boller:
25
g
gær
2
dl
lunken vand
1
æg
1
dl
smagsneutral olie
(f.eks. rapsolie)
1
tsk
groft salt
1
portion chiablanding
(se ovenfor)
75
g
solsikkekerner
750
g
hvedemel
(cirka)
Pensling:
1
æg
Sådan gør du
Chiablanding:
Kom chiafrø og vand i en skål og lad chiafrøene stå i blød i 30-45 minutter. Rør gerne et par gange undervejs.
1 dl chiafrø,
2 dl vand
Boller:
Rør gærret ud i lunken vand i en stor skål, evt. skålen til en røremaskine.
25 g gær,
2 dl lunken vand
Tilsæt æg, smagsneutral olie, groft salt, chiablandingen og solsikkekerner og rør det sammen.
1 æg,
1 dl smagsneutral olie,
1 tsk groft salt,
1 portion chiablanding,
75 g solsikkekerner
Tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring / æltning, gerne med dejkrog på en røremaskine. Fortsæt indtil du har en glat og smidig bolledej.
750 g hvedemel
Hvis du ælter dejen på maskine, så ælt gerne dejen igennem med hænderne til sidst.
Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen lunt. Lad dejen hæve i 1 time til dobbelt størrelse.
Form boller af dejen og placer dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist.
1 æg
Noter
Bollerne er fryseegnede i op til 3 måneder.