Rør hvedemel, sukker og salt sammen i en stor skål.
500 g hvedemel, 1 spsk sukker, ½ tsk salt
Tilsæt koldt smør i tern og smuldr det i melet med en dejblander eller fingrene (hurtigt, så du ikke tlifører for meget varme), indtil det ligner grove krummer.
350 g koldt smør
Tilsæt isvand lidt ad gangen og saml dejen med en dejskraber. Ælt kort dejen sammen med fingrene for at samle den til sidst.
2 dl isvand
Del dejen i to kugler, pak dem i plastikfilm, og stil dem på køl i minimum 2 timer (gerne natten over), inden den rulles ud og bruges til tærter.
Form dejen:
Dejen holder sin form, så længe den holdes kold imens du arbejder med den. Den kan rulles ud, stikkes ud eller skæres ud i mønstre og forme.
Noter
*Mængde: 1 portion dej passer til at beklæde en tærteform på Ø20 cm (bund og låg).Holdbarhed: Dejen kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage eller fryses i op til 3 måneder.