Skær løget ud i store stykker. Kom løg, hele kyllingebryster, og nogle peberkorn i en stor gryde med vandet. Lad indholdet af gryden koge op og kog det i 35-40 minutter, til kyllingebrysterne er færdigkogte. Tag kyllingebrysterne op og læg dem på et spækbræt. Hæld resten af grydens indhold igennem en sigte ned i en skål og smid løg og peberkorn ud.
Kom det sigtede suppevand tilbage i gryden. Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden og lad indholdet af gryden koge op og kog det i 5-7 minutter, til gulerødderne er møre. Tag gulerødderne op og kom dem i en skål. Hæld suppevandet over i en anden skål.
Trevl kyllingebrysterne ved hjæp af to gafler og læg det til side.
Smelt smørret i gryden og tilsæt mel. Rør godt rundt så der dannes en melbolle. Tilsæt suppevandet lidt ad gangen og pisk så melbollen udjævnes i suppen. Lad suppen koge op og tykne. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt en lillesmule hønsebuillon.
Tilsæt trevlet kylling, gulerødder og ærter. Her kan der eventuelt være behov for at tilsætte lidt vand hvis du føler suppen er for tyk.
Varm tarteletterne ved 200 grader almindelig ovn i 4-5 minutter, eller efter anvisning på pakken.
Fordel tarteletfyldet i tarteletterne og server straks.