Nem og svampet chokoladekage pyntet i allerbedste stil med masser af lækker vaniljesmørcreme. Smørcremen er sprøjtet i mange farver og former og dækker hele kagen.
Ret Dessert
Samlet tid 3timer
Ingredienser
Chokoladekage:
200gmel
100gkakao
1 1/2tskvaniljesukker
1tsknatron
1/4tsksalt
1 1/2dlvegetabilsk olie
350gsukker
3æg
2 1/2dlkærnemælk*
Vanilje smørcreme:
350gsmørevt. usaltet (stuetemperatur)
450gflormelis
1tskvaniljeessens
2-3spskpiskefløde
Sådan gør du
Chokoladekage:
Smør en bageform på cirka 23 x 33 cm.
Rør mel, kakao, vaniljesukker, natron og salt sammen i en stor skål.
Pisk olie, sukker og æg sammen i en anden skål med et piskeris. Tilsæt mælken og rør det sammen.
Hæld den våde blanding over i melblandingen lidt ad gangen under stille og rolig omrøring med en grydeske eller dejskraber. Rør til det hele har samlet sig til en ensartet dej, men lad være med at overpiske.
Bag chokoladekagen ved 180 grader (alm. ovn) i 28-30 minutter. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind der stikkes i midten af kagen.
Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
Vanilje smørcreme:
Kom smørret i en skål, evt. skålen på en røremaskine, og pisk den luftig med elpisker eller røremaskine ved middel hastighed i cirka 5 minutter.
Tilsæt flormelis og vaniljeessens og rør det i. Tilsæt så piskefløde lidt af gangen indtil du opnår en passende konsistens**.
Fordel smørcremen i et antal skåle, der tilsvarer de farver du vil bruge. Farv smørcremen med pastafarver (tilsæt kun lidt ad gangen, de farver kraftigt!). Dæk skålene med plastikfilm når du er færdig, så der ikke dannes skorpe.
Kom smørcremen i sprøjteposer med tyller og sprøjt smørcremen på kagen i forskellige former og farver. Pynt evt. med krymmel og andet sukkerpynt.
Noter
*Kærnemælk kan erstattes med 2 spsk citronsaft der røres ud i almindelig mælk, som trækker i 10 minutter.**Tilsæt mere flormelis for hårdere smørcreme, tilsæt mere piskefløde for blødere smørcreme. Smørcremen skal kunne holde form men være blød nok til, at kunne sprøjtes igennem en tylle uden at presse for hårdt.Den færdigpyntede kage bør opbevares tildækket med plastikfilm og køligt, men ikke i køleskabet medmindre den skal holde natten over. I så fald tag kagen ud af køleskabet i god tid, så smørcremen bliver stuetemperatur.