Luftige gyldne miniflutes, let sødet af sød kartoffel og toppet med salt og frisk rosmarin. Flutes velegnet til en god middag, til sandwiches eller til tapas.
Bag den søde kartoffel med skræl i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i 40-45 minutter indtil den er mør nok til, at indmaden kan moses med en gaffel. Fjern skrællen og mos den søde kartoffel til mos uden klumper. Der skal blive cirka 200 g sød kartoffelmos.
Rør gær ud i lun mælk i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine. Tilsæt æg og pisk dem ud i mælken. Tilsæt flydende honning, (let afkølet) smeltet smør og salt, og pisk det let sammen.
Tilsæt nu mel lidt ad gangen under æltning, gerne med dejkrogen på en røremaskine, og ælt dejen i 5-6 minutter til du får en smidig og kun let klistret dej. Lad dejen hæve et lunt sted under et viskestykke til den er dobbelt størrelse, minimum 1 time.
Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til små aflange miniflutes. Fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
Pisk et æg sammen og pensl brødene grundigt med æg. Drys frisk rosmarin og flager af havsalt på brødene efter smag.
Bag brødene ved 200 grader (alm. ovn) i 15-18 minutter til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.