Børst lidt guldglimmer i hullerne i chokoladeformen med en fødevaregodkendt pensel.
Smelt og temperer 200 gram af den karamelliserede hvide chokolade. Følg gerne vores guide til at temperere chokolade hvis du ikke har prøvet det før.
Hæld tempereret chokolade i 12 huller i formen til de er fyldte. Bank formen let i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler og ryst den også fra side til side for at fordele chokoladen ensartet. Vend formen på hovedet over et stykke bagepapir og lad den overskydende chokolade løbe ud, så der kun er tynde chokoladeskaller tilbage.
Skrab langs toppen af formen med en paletkniv for at fjerne overskydende chokolade.
Stil formen på køl til chokoladen er stivnet.
Mandel krokant:
Fordel mandler og sukker i ét lag på en pande og varm op ved middelhøj varme indtil sukkeret smelter og karameliserer. Ryst eventuelt panden lidt undervejs.
Rør lidt rundt i mandlerne så de dækkes af karamellen og hæld mandel og karamel fra panden over på et stykke bagepapir.
Lad det størkne og køle helt af.
Hak mandel krokanten groft med en kniv.
Mælkechokolade ganache:
Hak den lyse chokolade og kom den i en skål. Tilsæt smørret.
Opvarm piskefløde til kogepunktet i en lille gryde under omrøring.
Hæld piskefløden over chokolade-smørblandingen og lad det stå i et par minutter, til chokoladen er smeltet. Rør langsomt blandingen sammen til en ensartet ganache.
Tilsæt den hakkede mandelkrokant til ganachen og rør rundt.
Kom ganachen i en lille sprøjtepose eller kande.
Fyld og bund:
Sprøjt ganache i de størknede chokoladeskaller til de er næsten fyldte. Sørg for at efterlade lidt plads til bund (låg).
Stil chokoladeformen i køleskabet i minimum 30 minutter, til ganachen har sat sig.
Smelt og temperer yderligere 100 gram af den karamelliserede hvide chokolade. Hæld den i den resterende plads i hullerne, så de fyldes helt. Bank formen let i bordet og ryst den lidt fra side til side, så chokoladen fordeles helt uden luftbobler. Skrab langs toppen af chokoladeformen med en paletkniv så overskydende chokolade fjernes.
Stil formen på køl til chokoladen er størknet.
Bank chokoladerne ud af formen*.
Noter
*Hvis du har svært ved at banke chokoladerne ud af formen skyldes det enten, at de endnu ikke er størknet helt (i så fald stil dem på køl i længere tid og prøv igen senere) eller at din chokolade ikke er tempereret korrekt.