Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Italienske mini flutes
Lækre og luftige mini flutes med timian og saltflager. Nemme flutes som passer godt til suppe, tapas eller en god salat.
Tilb. tid
2
timer
Antal
2
mini flutes
Equipment
Rosti dejfad
Blomsterberg bagepensel
Ingredienser
1
dl
lunken vand
25
g
gær
1
spsk
sukker
30
g
blødt smør
250
g
mel
3/4
tsk
salt
Olivenolie
Tørret timian
Grove saltflager
Sådan gør du
Kom lunken vand i en stor skål og rør gærret ud i det. Tilsæt sukker og rør det ud til det er opløst.
Tilsæt blødt smør, mel og salt og ælt dejen, enten på røremaskine eller i hånden, i 8-10 minutter, indtil du får en glat og smidig dej.
Smør en skål med olivenolie og læg dejen deri. Dæk skålen med plastikfilm og lad dejen hæve i cirka 1 time.
Del dejen i to og form to små flutes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl de to flutes med olivenolie og drys med timian og saltflager.
Lad flutesene efterhæve i 15 minutter.
Bag flutesene i ovnen ved 200 grader i 12-16 minutter, og lad dem køle af på en bagerist.
Noter
Flutesene er fryseegnede.