Disse (u)hyggelige og festlige Halloween småkager er et sjovt indslag og virkelig hyggelige at lave sammen derhjemme.
Samlet tid 3timer
Antal 40-45 småkager
Ingredienser
Vanilje småkager:
350gmelcirka
1tskvaniljesukker
1,5tskbagepulver
1knivspids salt
200gkoldt smør
200gsukker
1æg
Farvet glasur (royal icing):
600gflormelis
3pasteuriserede æggehvider
1spskcitronsaft
Valgfri pastafarver
Lidt vand
Sådan gør du
Vanilje småkager:
Kom mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en skål og rør det sammen med en grydeske.
Skær smørret ud i stykker og kom det i en anden skål sammen med sukkeret. Pisk smør og sukker sammen med elpisker eller på en røremaskine i 2-3 minutter, indtil det er cremet. Tilsæt æg og pisk det hurtigt sammen.
Tilsæt melblandingen til den våde blanding lidt af gangen under omrøring. Ælt dejen sammen med hænderne til den er glat.
Del dejen i tre. Drys lidt mel på bordet og på en kagerulle, og rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm. Udstik småkager én af gangen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne én bageplade af gangen ved 180 grader (alm. ovn) i 7-9 minutter. Lad småkagerne køle af på bagepladen i 5 minutter inden de flyttes til afkøling på en bagerist.
Farvet glasur:
Kom flormelis, pasteuriserede æggehvider og citronsaft i en skål, for eksempel skålen på en røremaskine, og rør det sammen på langsom hastighed til det har samlet sig. Har du ingen røremaskine, så rør det sammen med en grydeske.
Øg hastigheden på røremaskinen og pisk glasuren i cirka 5 minutter, til den bliver så stiv, at spidser kan stå op selv. Har du ingen røremaskine, så brug en elpisker.
Fordel glasuren i små skåle, én skål per farve du ønsker at bruge til småkagerne. Kom plastikfilm helt ned på glasuren så den ikke får skorpe.
Farv glasuren ved at tilsætte pastafarve og røre godt rundt med en ske, til farven er helt ensartet fordelt. Husk at komme plastikfilm på glasuren indtil den skal bruges.
Når du skal bruge glasuren skal konsistensen justeres til formålet. Læs ovenfor i indlægget hvordan det gøres med lidt vand.
Kom glasuren i en sprøjtepose med tylle og sprøjt den på småkagerne som ønsket.
Lad glasuren størkne ved stuetemperatur.
Noter
Opbevar småkagerne med glasur i en lufttæt beholder / kagedåse i op til 1 uge.