Pisk æg og sukker sammen i en skål med elpisker, til det bliver luftigt. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og piskefløde i en skål og pisk det til flødeskum.
Vend flødeskummet i æggeblandingen og imens der tilsættes mælk lidt ad gangen. Frys vaniljeisen på din ismaskine efter producentens instrukser, til isen har softice konsistens. Har du ingen ismaskine? Se note*
Hindbærsauce:
Imens isen fryser laves hindbærsaucen. Kom hindbær, vand og sukker i en lille gryde og lad det koge i 2-3 minutter.
Fjern gryden fra varmen og blend med en stavblender. Hæld hindbærsaucen gennem en sigte for at fjerne kernerne og lad den køle helt af i køleskabet.
Kiks:
Hak Digestive kiksene groft med en kniv.
Fyld i isen:
Vend hindbærsauce og hakkede Digestive kiks i vaniljeisen med softicekonsistens forsigtigt med en dejskraber eller grydeske, til det er fordelt men ikke farver isen helt lyserød.
Kom isen i en beholder og frys den færdig i minimum 3 timer.
Noter
*Du kan fryse isen manuelt uden ismaskine ved at komme isen i en beholder i fryseren. Rør i isen hvert 20. minut for at undgå iskrystaller, indtil isen har softice konsistens.