Skræl jordskokker og kartofler og skyl dem grundigt. Skær dem i nogenlunde lige store stykker.
Pil løget og hak det groft.
Svits løg i olie i en stor gryde til det bliver gennemsigtigt. Tilsæt jordskokker og kartofler og svits i cirka 2 minutter.
Hæld buillon i gryden så det dækker grøntsagerne og lad suppen koge op ved høj varme. Skru lidt ned og lad suppen koge under låg til jordskokker og kartofler er møre nok til at blive blendet (prik i dem med en gaffel for at teste).
Fjern gryden fra varmen og blend suppen helt med en stavblender.
Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt madlavningsfløde efter smag. Smag suppen til med stødt muskatnød, citronsaft og salt og peber.
Server evt. suppen med citronbåde og trøffelolie.
Rugbrødscroutoner
Skær rugbrøddet ud i små tern.
Kom rugbrødsternene i en skål og vend dem i olie og krydre med salt og peber.
Kom rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Noter
Vegetar: Vælg grøntsagsbuillon frem for hønsebuillon.