Fantastisk lagkage med masser af lækre smage: vanille, passionsfrugt, mango og chokolade. Lagkagen er overtrukket med vanille smørcreme og toppet med dryppende ganache og masser af chokoladepynt.
Kom æggene i en stor skål (f.eks. skålen på en røremaskine) og pisk dem sammen med elpisker eller piskeriset til røremaskinen. Tilsæt sukker lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Når alt sukkeret er tilsat piskes i 5 minutter til æggesnapsen hæver sig og bliver tyk og cremet (vigtigt!).
Kom imens smør og mælk i en lille gryde og varm det op ved middelhøj varme indtil smørret smelter (det må ikke koge). Fjern gryden fra varmen og lad det køle lidt af.
Rør mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til æggesnapsen under langsom piskning.
Tilsæt smørblandingen til dejen og rør det sammen til en meget flydende dej med en grydeske.
Hæld dejen i en rund springform på Ø22 cm med bagepapir i bunden eller i en justerbar bagering beklædt med bagepapir udenpå med Ø22 cm. Formen skal ikke smøres (vigtigt!).
Vi anbefaler at sætte våde kagestrips omkring formen under bagning så du får en helt flad kage velegnet til lagkagebunde. Alternativt kan man skære toppen af kagen efter bagning.
Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 45-60 minutter. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind/tandstik stukket i midten af kagen og kagen straks springer tilbage når der blidt trykkes på den.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Kør en skarp kniv langs indersiden af formen og løsne formen fra kagen. Skær kagen ud i fire lige høje lagkagebunde ved hjælp af en brødkniv eller brug en kagedeler.
Opbevar lagkagebundene med bagepapir imellem i 1-2 fryseposer indtil kagen skal samles*.
Passionsfrugt curd:
Skrab kødet ud af passionsfrugterne og pres det igennem en sigte for at fjerne kernerne. Der skal bruges 1 1/2 dl passionsfrugt saft.
Kom passionsfrugt saft, sukker, smør og æggeblommer i en lille gryde og varm det langsomt op ved lav varme under omrøring med et piskeris indtil det tyknes (cirka 10-15 minutter). Curden er færdig når den er så tyk, at den dækker bagsiden af en grydeske og det efterlader mærke når man kører skeen igennem curden.
Hæld curden i en skål eller plastikbeholder og kom plastikfilm helt ned på curden så der ikke dannes skind. Stil den i køleskabet i minimum 3 timer inden brug*.
Mango mousse:
Skær mangoen ud i små tern og blend den med cirka 1/2 dl vand med en stavblender, til du har en glat mangopuré uden klumper.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Kom mango puré, sukker og citronsaft i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, vrid vandet fra husblassen og rør den i mango puréen til den er opløst. Lad mango puréen køle af til cirka stuetemperatur.
Pisk piskefløden til flødeskum. Tilsæt mangopuré lidt ad gangen under forsigtig omrøring uden at slå luften ud af flødeskummet og rør til mango puréen er helt fordelt.
Samle lagkagen:
Læg den nederste lagkagebund på det fad kagen skal serveres på (sørg for at fadet kan være i køleskabet) og kom en justerbar bagering eller springform ring beklædt med konditorplast tæt rundt om.
Fordel halvdelen af passionsfrugt curden på bunden og smør det ud til et ensartet lag med en paletkniv.
Læg den næste lagkagebund oven på og pres den blidt ned på passionsfrugt curden.
Hæld mangomousse på bunden og fordel den til et ensartet lag med en paletkniv. Mangomousse laget bør max være 2 cm høj (der er muligvis lidt mousse til overs).
Læg den næste lagkagebund oven på og pres den blidt ned på mangomoussen.
Fordel den resterende passionsfrugt curd på bunden og smør det ud til et ensartet lag med en paletkniv.
Læg den sidste lagkagebund oven på og pres den blidt ned på passionsfrugt curden.
Dæk bageringen/kagen med plastikfilm og stil den i køleskabet i minimum 6 timer (gerne natten over) til moussen har sat sig.
Smørcreme:
Skær smørret i stykker og kom det i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine (f.eks. KitchenAid). Pisk smørret cremet og luftigt med elpisker eller røremaskine.
Tilsæt flormelis ad tre omgange under omrøring.
Tilsæt piskefløde og flydende vanilleessens. Tilpas smag og konsistens af smørcremen ved evt. at tilsætte lidt mere piskefløde og/eller vanille.
Fyld smørcremen i en sprøjteposen med en bred flad tylle eller tag den direkte fra skålen med en paletkniv.
Tag lagkagen med den stivnede mousse ud af køleskabet. Løsne forsigtigt formen omkring og tag den og konditorplasten af. Tjek at moussen har sat sig helt.
Stil kagefadet på en drejeplade. Sprøjt eller fordel et tyndt lag smørcreme rundt på kagens sider så fyldet holdes inde. Brug en paletkniv eller stor skraber til at skrabe smørcremen tynd og glat imens kagen drejes rundt på drejepladen. Kom smørcreme på toppen af kagen og skrab også dette til et tyndt og glat lag.
Stil kagen i køleskabet til smørcremen er stivnet. Giv den evt. et lag smørcreme mere hvis du ikke er tilfreds med finishen.
Tilsæt 4-5 spsk kakao til den overskydende smørcreme, så kan den bruges til at pynte kagen senere.
Mørk chokolade ganache og pynt:
Hak den mørke chokolade og kom den og piskefløden i en skål som tåler mikroovn. Varm skålens indhold i 15-20 sekunders intervaller i mikroovnen til chokoladen smelter og kan røres til en flydende ganache.
Tag lagkagen ud af køleskabet og hæld ganache på midten af kagen så det fordeler sig i et ensartet lag ud mod kagens kanter. Brug en ske til at hælde ganache fra kagens kanter og ned ad siderne. Den kolde kage vil få den flydende ganache til at størkne hurtigt.
Pynt kagen som ønsket inden ganachen størkner helt og stil efterfølgende kagen i køleskabet, gerne dækket af plastikfilm. Bemærk at eventuelle friske blomster først skal kommes på kagen lige inden servering.
Noter
Tag lagkagen ud af køleskabet mindst 1 time før servering for bedste smag og konsistens.*Se tips til at lave kagens elementer forud i indlægget længere oppe.**Kan nemt laves ved at tilsætte 4-5 spsk kakao til den smørcreme som vil blive til overs efter kagen er smurt op. Brug for eksempel en stjernetylle og en sprøjtepose til at pynte kagen.