En dejlig cremet grøn suppe fyldt med masser af det gode, perfekt til de kolde dage.
Ret Suppe
Samlet tid 20minutter
Antal 4personer
Ingredienser
1spskolivenolie
1mellem løg
2fedhvidløg
1gulerodca. 80 g
1porre
1litergrøntsagsbuillon
200gbroccoli
100gspinatfrisk eller frossen
100ggrønkål
1tskfintrevet citronskal
2spskfriskpresset citronsaft
Salt og peber
evt. creme fraiche til servering
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl guleroden og skær den ud i mellemstore stykker. Skyl porren og skær den i skiver. Skyl broccolien og skær den i små buketter. Skyl spinaten (hvis frisk) og grønkålen.
Opvarm olivenolien i en mellemstor gryde. Svits løg, hvidløg, gulerod og porre ved middelhøj varme i 2-3 minutter, til løgene er let gennemsigtige.
Tilsæt grøntsagsbuillon til gryden og læg låg på. Når suppen koger, skru da lidt ned så suppen småsimrer og tilsæt broccoli, spinat og grønkål. Lad suppen småkoge i 7-8 minutter, til grøntsagerne er møre.
Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft og smag suppen til med salt og peber.