Skræl bananen og bræk den i stykker, som kommes i en blender. Tilsæt mælk og havregryn. Blend massen til du får en tyk dej (kan være nødvendigt at dele det op i flere portioner). Hæld dejen over i en stor skål.
Tilsæt bagepulver, vanillesukker/essens og æg til dejen og rør med en ske, til det er godt blandet. Dejen bør ikke overpiskes, så rør stille og roligt ved håndkraft.
Smelt stegefedt på en pande ved høj varme. Hæld langsomt dej på midten af panden til du får den ønskede størrelse pandekage (dem på billedet er 8-10 cm).
Skru ned på middel til middelhøj varme. Lad pandekagen stege til du ser bobler på overfladen. Vend så pandekagen med en flad palet og steg i yderligere cirka 5 minutter på den anden side, til pandekagen er gennembagt.
Læg pandekagen til afkøling på en tallerken og gentag processen med resten af dejen.
Topping:
Hak den mørke chokolade og kom 75% af den i en lille skål. Smelt chokoladen i mikroovnen. Rør i den undervejs så den ikke brænder på. Chokoladen bør ikke overstige 50 grader og hvis du ikke har et sukkertermometer er det blot at holde øje – chokoladen skal kun lige smelte, så er den færdig.
Kom de resterende 25% chokolade i den smeltede og rør, til det hele er smeltet (det afkøler chokoladen).
Skræl bananen og skær den i skiver. Stabel og pynt dine pandekager med chokoladesauce og bananskiver lige inden servering.
Noter
*Hvis mælkefri, vælg havremælk eller erstat med soyamælk/mandelmælk **Hvis glutenallergi, brug glutenfri havregryn ***Hvis mælkefri, vælg olie, f.eks. kokosolie