Skøn og frisk frugtsalat med en god blanding af friske, søde og syrlige frugter. Frugtsalaten kan laves med flødeskum eller med vanilleråcreme som i opskriften.
Ret Dessert
Samlet tid 30minutter
Antal 6personer
Equipment
Severin elpisker
Margretheskål rosa 4L
Ingredienser
Frugtsalat:
2bananer
2appelsiner
150gstenfri vindruer
2pærer
3kiwifrugter
125gblåbær
50-75gmørk chokolade
Råcreme:
2pasteuriserede æggeblommer
2spskflormelis
Kornene fra 1 vanillestangeller 1 tsk vanillesukker
1/2tsksukker*
2 1/2dlpiskefløde
Sådan gør du
Frugtsalat:
Skyl al frugten grundigt. Halvér bananerne og skær dem så i skiver.
Skræl appelsinerne og del dem i både som skæres i tre eller filetér dem så hinderne fjernes og skær dem i små stykker.
Halvér vindruerne og skær pærerne og kiwifrugterne ud i tern. Blåbærrene kan serveres hele.
Hak den mørke chokolade groft og rør det hele sammen i en stor skål.
Råcreme:
Kom æggeblommer og flormelis i en skål og pisk det sammen med en elpisker til det bliver hvidt.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem med en kniv i sukkeret på et spækbræt, så kornene fordeles.
Rør vanillekornene i æggeblandingen.
Pisk piskefløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggeblandingen til du får en ensartet creme.