Lav lemon curd efter anvisning i opskriften, helst dagen før, så den er tyknet helt.
Chokoladeskaller med prikker:
Temperer det gule kakaosmør. Hvis du har købt en bøtte med størknet kakaosmør skal du åbne låget og opvarme bøtten i mikroovnen, indtil indholdet er smeltet halvt. Rør forsigtigt med en tandstik og ryst bøtten, indtil den smeltede kakaosmør smelter resten. Så er kakaosmørret tempereret og klar til brug.
Stil chokoladeformen i køkkenvasken. Dyp en ren og helt tør bagepensel i det gule kakaosmør og kør en finger langs børsterne, så der sprøjter dråber af gult kakaosmør ned i chokoladeformen. Gentag indtil du er tilfreds med mængden af gule prikker i chokoladeformen.
Stil chokoladeformen i køleskabet i 10-15 minutter, til kakaosmørret er størknet helt.
Fyld 8 huller i chokoladeformen med mørk chokolade. Vend chokoladeformen på hovedet og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Når chokoladen størkner kan den genbruges en anden gang, så gem den.
Skrab langs toppen af chokoladeformen med en flad paletkniv så den overskydende chokolade fjernes, og stil så formen i køleskabet i 10-15 minutter, til skallerne er størknet.
Fyld lemon curd på en sprøjtepose og klip et hul. Sprøjt lemon curd i de mørke chokoladeskaller, så skallerne er 2/3 fyldt.
Tjek temperaturen på den resterende mørke chokolade. Hvis den er blevet for kold kan du nemt opvarme den til rigtig temperatur igen med en hårtørrer under omrøring, du behøver ikke starte forfra med tempereringen.
Fyld chokolade oven på lemon curd’en, så der dannes et låg (bund) til påskeæggene. Skrab langs toppen af chokoladeformen med en flad paletkniv, så den overskydende chokolade fjernes.
Stil chokoladeformen i køleskabet i 20-30 minutter, til chokoladen er størknet helt.
Bank påskeæggene ud af chokoladeformen.
Gentag processen med den hvide chokolade og den resterende lemon curd.
Noter
Opbevar påskeæggene mørkt og køligt, men ikke i køleskabet. Påskeæggene holder sig gode i cirka 1 uge.