Fejre en du holder af med en personlig tal kage. Denne tal kage er skåret i en lækker svampet chokoladekage og pyntet med frisk frugt og forskellig chokolade.
Tegn en skabelon til dit tal på cirka 30 x 20 cm på et stykke papir og klip det ud.
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn). Smør en firkantet form der er lidt større end 30 x 20 cm.
Rør smør og sukker sammen med elpisker eller på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æg og pisk det sammen med smør- og sukkerblandingen.
Rør mel, bagepulver og kakao sammen i en skål. Hak den mørke chokolade groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen (husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på). Hæld den smeltede chokolade over i melblandingen og rør godt rundt med en grydeske, sammen med mælken.
Hæld melblandingen over i skålen med æggeblandingen og pisk med elpisker eller på køkkenmaskinen, indtil du har en helt jævn chokoladekagedej.
Hæld chokoladekagedejen i formen og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i 30-35 minutter. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af kagen.
Tag chokoladekagen ud og stil den på en bagerist til afkøling.
Når chokoladekagen er kølet helt af kan en kniv skæres langs kanterne og den kan vendes ud på et spækbræt, så bunden vender opad. Hvis din kagen hænger fast, så skub kniven ind under bunden, så den løsner sig.
Vurdér om du synes bunden eller toppen af din kage er pænest. Hvis du foretrækker at have toppen opad skal du vende din talskabelon spejlvendt. Hvis du foretrækker at have bunden opad skal du vende din talskabelon rigtigt. Læg skabelonen oven på chokoladekagen og skær efter den med en skarp kniv.
Vend chokoladekagen over på den plade eller det fad, du vil servere den på. Hvis du vil have bunden opad skal du vende den over på et andet spækbræt først, så bunden ender opad når du vender den over på dit serveringsfad.
Chokolade smørcreme:
Kom smør og vanilje-essens i en skål, evt. skålen på en køkkenmaskine. Pisk med elpisker eller køkkenmaskine til smørret er luftigt.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen skiftevis med mælk, imens der piskes.
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladen køle lidt af.
Hæld den smeltede chokolade i smørblandingen og pisk, til smørcremen bliver jævnt lysebrun. Tilsæt evt. lidt mere mælk eller flormelis for at tilpasse konsistensen. Smørcremen skal være stiv nok til at kunne holde formen, men blød nok til at kunne sprøjte igennem en tylle i sprøjtepose.
Fyld smørcremen på en sprøjtepose med tylle.
Pynt:
Læg alt pynten klar og let tilgængeligt.
Sprøjt små stjerner eller andet ønsket mønster overalt på dit chokoladekage tal. Pynt nu chokoladekagen med chokolade og frugt.
Stil chokoladekagen på køl indtil smørcremen stivner helt.
Tag chokolade tal kagen ud af køleskabet minimum 2 timer inden servering.