Hak kikærter og havregryn groft ved brug af en hakler eller food processer - blandingen skal være hakket og ikke en paste.
Riv squashen groft på et rivejern og pres saften ud med køkkenrulle. Skyl og skær champignons ud i små stykker. Rør den revede squash og champignons sammen med kikærtemassen i en stor skål. Tilsæt avocadoolie, hvidløgspulver, cayennepeber, oregano, salt og peber. Tilsæt til sidst æg og rør godt rundt til du får en klistret fars.
Del farsen i fire. Form hver del til en flad bøf, cirka 1 cm tyk. Frys bøfferne i 15-30 minutter.
Opvarm olie på en pande og steg bøfferne i 5-7 minutter på hver side. Læg bøfferne på køkkenrulle for at suge overskydende fedt af inden servering.
Rør ingredienserne sammen til sriracha aiolien.
Varm burgerbollerne i ovnen. Skyl og skær salat, tomater, agurk og avocado i skiver. Saml burgerne og server straks.