Lakridsmarcipan påskeæg opskrift
Udskriv

Lakrids påskeæg

Antal 12 stk (cirka)

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 2-3 tsk lakridssirup
  • 1 tsk lakridspulver
  • 150 g god mørk chokolade
  • lakridsgranulat til pynt (valgfrit)

Sådan gør du

  • Ælt lakridssirup og lakridspulver ind i marcipanen til det er jævnt fordelt. Mængden af lakridssirup doseres efter hvor kraftig lakridssmag du ønsker. Bemærk at lakridssmagen forstærkes når marcipanen har trukket.
  • Form lakridsmarcipanen til små påskeæg. Vi lavede 12 stk ud af denne portion.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg eventuelt vores guide til chokoladetemperering. Dyp hvert påskeæg i mørk chokolade på en chokoladegaffel og bank den overskydende chokolade af, så du får et jævnt lag.
  • Sæt påskeægget på en rist, drys evt. med lidt lakridsgranulat og lad chokoladen stivne helt. Gentag processen med alle påskeæggene.

Noter

Opbevar påskeæggene i en lufttæt boks et køligt sted (men ikke i køleskabet, det er for koldt).