Risalamande opskrift fra Bageglad
Udskriv

Risalamande opskrift med kirsebærsauce

Antal 12 personer

Ingredienser

  • 2 1/4 dl grødris
  • liter mælk
  • 6 tsk vanillesukker
  • 150 g mandler
  • 9 spsk sukker
  • 6 dl fløde

Sådan gør du

  • Dagen før risalamanden skal serveres laves risengrøden. Hæld grødris og mælk i en stor gryde og kog op under omrøring. Når risengrøden koger skrues ned for varmen og risengrøden koger ved svag varme i 30-45 minutter indtil risengrøden har en tyk konsistens - husk at røre indimellem så mælken ikke brænder på. Sæt risengrøden i køleskabet natten over.
  • For at lave risalamanden røres sukker og vanillesukker i den kolde risengrød. Mandlerne smuttes og hakkes groft. Husk at gemme en mandel til mandelgaven!
  • Mandlerne røres i risalamanden. Pisk fløden til flødeskum og rør også denne i risalamanden. Kom risalamanden i køleskabet indtil den skal serveres. Varm kirsebærsovs i en gryde. Glædelig jul!