Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad
Udskriv

Fyldte chokolader med karamel opskrift

Antal 32 stk (cirka)

Ingredienser

Sådan gør du

  • Sæt dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Kom låg på gryden og lad vandet koge op. Når vandet koger skrues der ned så vandet små-koger. Lad vandet små-koge i 3 timer. VIGTIGT: Tjek indimellem at vandet ikke er fordampet. Dåsen skal være dækket af vand, ellers kan den eksplodere. Hvis vandet fordamper tilsættes mere vand, så dåsen hele tiden er dækket.
  • Fisk dåsen op med en gaffel eller tang og stil den til afkøling i minimum 1 time. Åben ikke dåsen under afkølingen! Fyld den afkølede karamel i en sprøjtepose**.
  • Smelt og temperer to tredjedele af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i alle hullerne i chokoladeformen. Vend bunden i vejret på chokoladeformen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladeskallerne stivne.
  • Sprøjt karamel i chokoladeskallerne. Smelt og temperer den sidste tredjedel af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i de karamelfyldte huller så hullerne fyldes helt. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladelågene stivne.
  • Bank de fyldte chokolader ud af chokoladeformen.

Noter

*Det skal være sødet kondenseret mælk og ikke blot kondenseret mælk, da sidstnævnte ikke karamelliserer.
**Dåsen giver en stor portion karamel. Resterne kan opbevares i et glas med låg i 1-2 uger.