Udskriv
Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Fyldte chokolader med karamel opskrift

Mængde 32 stk (cirka)

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Sæt dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Kom låg på gryden og lad vandet koge op. Når vandet koger skrues der ned så vandet små-koger. Lad vandet små-koge i 3 timer. VIGTIGT: Tjek indimellem at vandet ikke er fordampet. Dåsen skal være dækket af vand, ellers kan den eksplodere. Hvis vandet fordamper tilsættes mere vand, så dåsen hele tiden er dækket.
  2. Fisk dåsen op med en gaffel eller tang og stil den til afkøling i minimum 1 time. Åben ikke dåsen under afkølingen! Fyld den afkølede karamel i en sprøjtepose**.
  3. Smelt og temperer to tredjedele af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i alle hullerne i chokoladeformen. Vend bunden i vejret på chokoladeformen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladeskallerne stivne.
  4. Sprøjt karamel i chokoladeskallerne. Smelt og temperer den sidste tredjedel af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i de karamelfyldte huller så hullerne fyldes helt. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladelågene stivne.
  5. Bank de fyldte chokolader ud af chokoladeformen.

Opskriftsnoter

*Det skal være sødet kondenseret mælk og ikke blot kondenseret mælk, da sidstnævnte ikke karamelliserer.
**Dåsen giver en stor portion karamel. Resterne kan opbevares i et glas med låg i 1-2 uger.