Grissini opskrift fra Bageglad
Udskriv

Krydrede grissini opskrift

Antal 20 grissini

Ingredienser

  • dl mel plus drys til bordet
  • 1 tsk groft salt
  • tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 45 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Tørret krydderi (f.eks. basilikum eller oregano) eller frø (f.eks. sesam)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, groft salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk lidt efter lidt og ælt, til det danner en glat dej.
  • Rul dejen ud til cirka en halv centimeters tykkelse, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir - gerne så firkantet som muligt. Skær dejen ud i 10 lange strimler.
  • Smelt en tredjedel af smøret med 1 spiseske olivenolie. Pensl blandingen på grissinierne og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad grissinierne blive på bagepladen. Smelt nu de resterende to tredjedele af smøret. Rør et krydderi i, fx basilikum og oregano. Pensl nu krydderi-smørblandingen over de færdigbagte grissini.
  • Lad grissinierne køle af i 20 minutter før de skæres i halve.

Noter

Tilpasset fra: Lifes Ambrosia