Udskriv
Grissini opskrift fra Bageglad

Krydrede grissini opskrift

Mængde 20 grissini

Ingredienser

  • dl mel plus drys til bordet
  • 1 tsk groft salt
  • tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 45 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Tørret krydderi (f.eks. basilikum eller oregano) eller frø (f.eks. sesam)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, groft salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk lidt efter lidt og ælt, til det danner en glat dej.
  2. Rul dejen ud til cirka en halv centimeters tykkelse, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir - gerne så firkantet som muligt. Skær dejen ud i 10 lange strimler.
  3. Smelt en tredjedel af smøret med 1 spiseske olivenolie. Pensl blandingen på grissinierne og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad grissinierne blive på bagepladen. Smelt nu de resterende to tredjedele af smøret. Rør et krydderi i, fx basilikum og oregano. Pensl nu krydderi-smørblandingen over de færdigbagte grissini.
  4. Lad grissinierne køle af i 20 minutter før de skæres i halve.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Lifes Ambrosia