Udskriv
Vanille cupcakes med karamel glasur fra Bageglad

Mandel vanille cupcakes med karamel buttercream

Mængde 12 cupcakes

Ingredienser

Mandel vanille cupcakes:

  • 85 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 æg
  • tsk mandel essens
  • 1/4 tsk vanille essens
  • 1 1/4 tsk bagepulver
  • 3 dl mel
  • dl mælk

Karamel buttercream:

  • ½ dl sukker
  • 2 spsk vand
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk vanille essens
  • 170 g blødt smør
  • 4 3/4 dl flormelis

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker i en køkkenmaskine i cirka 2 minutter. Tilsæt æg, mandel essens, vanille essens og mælk. Tilsæt derefter mel og bagepulver. Rør blandingen på køkkenmaskinen til dejen er glat.
  2. Fyld cupcakeformene 2/3 fyldt og bag dem i ovnen i 20 minutter ved 190 grader.
  3. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  4. Kom sukker og vand i en gryde og rør rundt. Kog blandingen op ved middelhøj varme. Når massen koger, skal den boble i cirka 7 minutter, til den bliver brun - der skal ikke røres rundt!
  5. Fjern gryden fra varmen og tilsæt piskefløde og vanilleessens og rør hurtigt rundt inden massen begynder at stivne. Lad blandingen køle af til den er håndvarm (cirka 25 minutter).
  6. Rør imens smørret på køkkenmaskinen i cirka 3 minutter på høj fart. Skru ned på lav fart og tilsæt flormelis og rør igen, indtil det er blandet helt sammen med sukkeret.
  7. Når karamellen er kølet af tilsættes det til blandingen i køkkenmaskinen. Rør glasuren i cirka 1 minut.
  8. Brug glasuren med det samme eller opbevar i køleskabet indtil brug.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: GimmeSomeOven