Vanille cupcakes med karamel glasur fra Bageglad
Udskriv

Mandel vanille cupcakes med karamel buttercream

Antal 12 cupcakes

Ingredienser

Mandel vanille cupcakes:

  • 85 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 æg
  • tsk mandel essens
  • 1/4 tsk vanille essens
  • 1 1/4 tsk bagepulver
  • 3 dl mel
  • dl mælk

Karamel buttercream:

  • ½ dl sukker
  • 2 spsk vand
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk vanille essens
  • 170 g blødt smør
  • 4 3/4 dl flormelis

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker i en køkkenmaskine i cirka 2 minutter. Tilsæt æg, mandel essens, vanille essens og mælk. Tilsæt derefter mel og bagepulver. Rør blandingen på køkkenmaskinen til dejen er glat.
  • Fyld cupcakeformene 2/3 fyldt og bag dem i ovnen i 20 minutter ved 190 grader.
  • Lad kagerne køle af på en bagerist.
  • Kom sukker og vand i en gryde og rør rundt. Kog blandingen op ved middelhøj varme. Når massen koger, skal den boble i cirka 7 minutter, til den bliver brun - der skal ikke røres rundt!
  • Fjern gryden fra varmen og tilsæt piskefløde og vanilleessens og rør hurtigt rundt inden massen begynder at stivne. Lad blandingen køle af til den er håndvarm (cirka 25 minutter).
  • Rør imens smørret på køkkenmaskinen i cirka 3 minutter på høj fart. Skru ned på lav fart og tilsæt flormelis og rør igen, indtil det er blandet helt sammen med sukkeret.
  • Når karamellen er kølet af tilsættes det til blandingen i køkkenmaskinen. Rør glasuren i cirka 1 minut.
  • Brug glasuren med det samme eller opbevar i køleskabet indtil brug.

Noter

Tilpasset fra: GimmeSomeOven