Påskekyllinger fra Bageglad
Udskriv

Mandelkyllinger

Ingredienser

Royal Icing:

  • pasteuriseret æggehvide
  • 300 g flormelis (cirka)
  • 1 tsk citronsaft
  • Gul pastafarve eller frugtfarve

Materialer:

  • Sort fødevaretusch
  • Sprøjtepose
  • Lille tyl med diameter på ca. 2 mm.

Sådan gør du

Royal icing:

  • Æggehvide, flormelis og citronsaft blandes sammen, helst i en køkkenmaskine eller med en håndmixer. Hvis der bruges frugtfarve tilsættes det her. Tilsæt mere flormelis, hvis konsistensen er for flydende. Konsistensen skal være rimelig tyk, ellers flyder det ud når man sprøjter det ud på mandelægget. Hvis der bruges pastafarve tilsættes det til sidst.
  • Denne mængde royal icing er passende til en hel sprøjtepose. Det er selvfølgelig mere, end hvad du har brug for her, men du kan med fordel lave hele portionen og kom i sprøjteposen, da det så er nemmere at sprøjte ud på æggene. Det kan gemmes i en lufttæt beholder i flere måneder.

Metode:

  • Læg mandelæggene ud på et viskestykke, så de ikke kan trille rundt. Tegn herefter to små øjne med fødevaretuschen øverst på ægget. Sprøjt herefter et lille næb med den gule royal icing ud, nedenunder øjnene.
  • Lad kyllingerne tørre natten over.