Udskriv

Fuglerede chokoladekager opskrift

Mængde 12 stk

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 1 god chokoladekage bagt i bradepande
  • Udstukket i 12 runde stykker (Ø 8 cm)

Ganache overtræk:

Pynt:

Fremgangsmåde

  1. Bag chokoladekagerne i bradepander, med en højde på cirka 3 cm. Jeg bagte 1½ portion af denne chokoladekage med appelsin i to bradepander, men undlod den revne appelsin skral og kom i stedet lidt vanille i. Kagerne kan bages dagen før. Udstik cirkler i chokoladekagen. Jeg brugte en udstikker på 8 cm i diameter.
  2. Til pynten hakkes lys og mørk chokolade i aflange stykker så det ligner grene. Hav dette klart, inden kagerne overtrækkes.
  3. Til ganachen hakkes den mørke chokolade og smeltes over vandbad. Kog 1½ dl piskefløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde under omrøring, tages af varmen inden det koger. Hæld flødeblandingen over i den hakkede chokolade i en skål og rør rundt, til det er helt blandet sammen. Tilsæt til sidst ½ dl kold piskefløde, dette gør, at ganachen bliver mere blank.
  4. Placer kagerne på en rist med bagepapir under. Overtræk hver kage ved at hælde chokolade på midten af kagen og lad det glide ned ad siderne. Brug en flad spatel til at udjævne chokoladen. Pas på, at laget ikke bliver for tykt.
  5. Pynt kagerne med chokoladestykker så det ligner en fuglerede. Flyt kagerne over på en bakke beklædt med bagepapir og stil dem koldt, så ganachen stivner. Inden servering pyntes fuglerederne med påskeæg. Server med is eller frugt.