Grøntsag pot pies opskrift
Udskriv

Vegetar pot pies opskrift

Antal 4 stk

Ingredienser

  • olie
  • ½ fed hvidløg
  • 1 chalotteløg
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 stang selleri
  • 2 store kartofler
  • 200 g champignons
  • 1 håndfuld fine ærter
  • 2 spsk mel
  • dl grøntsagsbuillon
  • 1 sjat madlavningsfløde
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk persille
  • salt og peber
  • 2 små eller 1 stort stk butterdej (optøet)

Sådan gør du

  • Skær alle de større grøntsager ud i små tern. Tænd ovnen på 200 grader. Varm lidt olie op i en sautepande og tilsæt presset hvidløg, chalotteløg, porrer, gulerod og selleri. Svits til løget er gennemsigtigt - cirka 3 minutter. Tilsæt kartofler og champignons. Lad simre til champignonsene krymper - cirka 6 minutter.
  • Drys melet over grøntsagerne og rør godt rundt i cirka 2 minutter. Tilsæt buillonen og fløde og rør godt rundt. Lad saucen koge op og lad småkoge i cirka 6 minutter, indtil den er blevet lidt tykkere. Sluk for varmen og rør krydderi, salt og peber og ærter i.
  • Rul butterdejen ud så tyndt som muligt. For det øverste af formene med aflange stykker butterdej. Fyld hver form med grøntsagsfyld. Udstik cirkler lidt større end formene ad den resterende butterdej så hver form får et låg. Pres kanten af butterdejslåget ned på det underlæggende butterdej med en gaffel, så fyldet ikke kan flyde ud mellem de to lag. Prik hul i midten af hver tærte med en gaffel, så dampen kan slippe ud.
  • Sæt tærterne i ovnen i cirka 20 minutter, til lågene er gyldenbrune og hævede. Lad dem køle af i et par minutter inden de serveres.