Pandekager opskrift fra Bageglad.dk
Udskriv

Pandekager

Dette er en klassisk god pandekage opskrift på tynde, sprøde, lækre pandekager stegt i smør. Vælg selv hvilket fyld, du vil fylde i dine pandekager.
Ret Dessert
Samlet tid 45 minutter
Antal 12 stk (cirka)

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1/4 liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mælk og æg og pisk dejen sammen med piskeris eller en elpisker. Sørg for, at alle klumper røres ud.
  • Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. 
  • Steg pandekagerne i smør på en mellemstor pande (gerne en pandekagepande) ved middelhøj varme. 

Noter

Tilpasset fra: Tørsleffs
Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.