Udskriv

Tonkatsu: japanske dybstegte koteletter med nuddelsalat opskrift

Mængde 2 personer

Ingredienser

Tonkatsu:

  • 2 koteletter
  • 30 g panko rasp
  • 30 g mel
  • 1 stort æg
  • olie til stegning

Tonkatsu sauce:

  • 6 spsk ketchup
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 3 tsk soja

Nuddelsalat:

  • 150 g nudler
  • 1/3 agurk
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Tonkatsu:

  1. Kom mel, pisket æg og panko rasp i hver sin skål. Skær eventuelt fedt fra koteletterne. Dyp koteletterne på begge sider i denne rækkefølge: mel, æg, rasp.
  2. Opvarm ½ cm olie på en pande ved høj varme. Når olien syder omkring et lille stykke rasp er den klar til friturestegning. Læg forsigtigt hver kotelet på panden og skru ned på middel varme. Steg koteletterne på begge sider. Skær i én for at se, om de er færdige - pas på med ikke at stege dem for længe, så bliver de tørre.
  3. Læg koteletterne på et stykke køkkenrulle, så olien kan dryppe af. Server straks.

Tonkatsu sauce:

  1. Rør ketchup, worcestershire sauce og soja sammen i en skål.

Nuddelsalat:

  1. Pisk ét af æggene i en skål. Steg det på en pande, som en pandekage - vend den undervejs. Gentag med det andet æg.
  2. Lad æggepandekagerne køle af. Skær dem så ud i lange strimler.
  3. Skær agurk ud i lange strimler. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Rør nudlerne sammen med agurk- og æggestrimler og server straks.