Bløde cookies med chokolade - opskrift fra Bageglad
Udskriv

Bløde cookies med chokolade

Antal 16 store cookies

Ingredienser

  • 4 1/4 dl mel
  • ½ tsk natron
  • 100 g + 40 g usaltet smør
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 3/4 dl brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vanilleessens
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl god mørk chokolade (hakket)
  • 1 3/4 dl hakkede valnødder (valgfrit)

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
  • Opvarm 100 g smør i en gryde i ca. 2 min, til det er smeltet. Når det er smeltet skal det holdes på varmen indtil det får en nødde-agtig aroma, ca. 1-3 min.
  • Kom smørret op i en skål og tilsæt de resterende 40 g. Rør rundt indtil alt smørret er smeltet.
  • Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilleessens til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg og æggeblomme, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper.
  • Lad blandingen stå i 3 min, og pisk igen i ca. 30 sekunder. Gentag dette endnu to gange indtil blandingen er tyk, glat og blank.
  • Brug en grydeske og og bland mel og natron i smørblandingen indtil det lige akkurat er blandet sammen, ca. 1 min. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
  • Brug en spiseske til at lave små dej "klumper" og sæt på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 6-8 per plade.
  • Bag cookies i 10-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter, og de skal tages ud mens de stadig er hævede, ellers bliver de hårde og tørre.
  • Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling.