Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad
Udskriv

Perfekte vanille cupcakes opskrift

Antal 12 cupcakes

Ingredienser

  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  • Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  • Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  • Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  • Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Noter

Tilpasset fra: Cake Journal