Picnicboller opskrift fra Bageglad
Udskriv

Trekløver boller opskrift

Antal 20 stk

Ingredienser

  • 1 1/4 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk smør
  • dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 750 g mel
  • 1 tsk smeltet smør

Sådan gør du

  • Kom mælk, sukker, salt og smør i en lille gryde og opvarm ved lav varme indtil smørret og sukkeret smelter. Lad blandingen køle af til den er lunken.
  • Rør gærret ud i lunkent vand. Hæld den lunkne mælkeblanding i og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt efter lidt og ælt, til du får en smidig dej.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke ved stuetemperatur i et kvarters tid. Hiv nu små stykker dej af klumpen og rul til kugler, som placeres i en smurt muffinspande. Der skal tre kugler i hvert hul.
  • Lad de færdigformede boller hæve ved stuetemperatur i yderligere et kvarter.
  • Bag trekløver bollerne ved 200 grader i cirka 12 minutter. Tag bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Sæt dem i ovnen igen i 1½ minut og lad derefter bollerne køle af på en bagerist.