Udskriv
Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk

Mandeltærte (Toscakage) opskrift

Mængde 12 personer (cirka)

Ingredienser

Mørdej:

  • 150 g mel
  • 75 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • ½ æg
  • 1/4 tsk vanillesukker

Mazarinmasse:

  • 150 g rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 65 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme

Mandelkaramel:

  • 100 g sukker
  • 60 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk honning
  • 200 g smuttede og flækkede mandler

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter.
  2. Rul mørdejen ud og fordel den i en tærteform på cirka 22 cm.

Mazarinmasse:

  1. Mos marcipan og sukker sammen med fingrene. Ælt smørret i. Til sidst æltes ægget og æggeblommen i.
  2. Fordel mazarinmassen over mørdejen i tærteformen. Bag nu tærten ved 175 grader i 25-30 minutter.
  3. Afkøl tærten i køleskabet natten over eller i fryseren til tærten er helt kold.

Mandelkaramel:

  1. Kom sukker, smør, piskefløde og honning i en lille gryde og kog det op under omrøring. Lad blandingen boble indtil det bliver til en tyk karamel.
  2. Fjern gryden fra varmen og rør de smuttede, flækkede mandler i. Fordel mandelkaramellen udover den kolde tærte. Bag tærten igen ved 185 grader i 12-15 minutter.
  3. Sæt tærten i køleskabet i minimum 4 timer inden servering.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg

Toscakagen er velegnet til frysning.