Toscakage (mandeltærte) fra Bageglad.dk
Udskriv

Mandeltærte (Toscakage) opskrift

Antal 12 personer (cirka)

Ingredienser

Mørdej:

  • 150 g mel
  • 75 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • ½ æg
  • 1/4 tsk vanillesukker

Mazarinmasse:

  • 150 g rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 65 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme

Mandelkaramel:

  • 100 g sukker
  • 60 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • ½ spsk honning
  • 200 g smuttede og flækkede mandler

Sådan gør du

Mørdej:

  • Ælt alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Stil mørdejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Rul mørdejen ud og fordel den i en tærteform på cirka 22 cm.

Mazarinmasse:

  • Mos marcipan og sukker sammen med fingrene. Ælt smørret i. Til sidst æltes ægget og æggeblommen i.
  • Fordel mazarinmassen over mørdejen i tærteformen. Bag nu tærten ved 175 grader i 25-30 minutter.
  • Afkøl tærten i køleskabet natten over eller i fryseren til tærten er helt kold.

Mandelkaramel:

  • Kom sukker, smør, piskefløde og honning i en lille gryde og kog det op under omrøring. Lad blandingen boble indtil det bliver til en tyk karamel.
  • Fjern gryden fra varmen og rør de smuttede, flækkede mandler i. Fordel mandelkaramellen udover den kolde tærte. Bag tærten igen ved 185 grader i 12-15 minutter.
  • Sæt tærten i køleskabet i minimum 4 timer inden servering.

Noter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg
Toscakagen er velegnet til frysning.