Udskriv
Fuldkorn kanelsnegle med æble fra Bageglad

Grove kanelsnegle med æble og banan opskrift

Mængde 12 stk (cirka)

Ingredienser

Snegledej:

  • 15 g gær
  • dl mælk
  • ½ dl vand
  • 1 æg
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g groft speltmel eller andet fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel

Fyld:

  • 15 g smør
  • 3 bananer
  • æble
  • 40 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 2-3 spsk flydende honning

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i lunken mælk. Tilsæt vand, æg, olie, salt, sukker. Ælt nu spelt- og hvedemel i dejen til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.
  2. Skær bananerne ud i skiver og æblen i tynde strimler eller tern. Kom frugten i en skål og tilsæt brun farin og kanel og rør det sammen.
  3. Rul dejen ud til en stor rektangel. Smelt smørret og pensl dejen med det. Fordel nu "remonsen" med frugt udover i et ensartet lag. Rul dejen sammen til en lang pølse og skær stykker på 1-2 cms tykkelse ud.
  4. Placer hver kanelsnegl på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den en anelse flad uden at ødelægge mønstret.
  5. Bag sneglene ved 200 grader i 10 minutter. Pensl dem med flydende honning. Lad dem bage i yderligere 7-8 minutter og pensl dem igen med honning. Lad dem bage i yderligere 2-3 minutter og lad dem derefter køle af på en bagerist.