Fuldkorn kanelsnegle med æble fra Bageglad
Udskriv

Grove kanelsnegle med æble og banan opskrift

Antal 12 stk (cirka)

Ingredienser

Snegledej:

  • 15 g gær
  • dl mælk
  • ½ dl vand
  • 1 æg
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g groft speltmel eller andet fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel

Fyld:

  • 15 g smør
  • 3 bananer
  • æble
  • 40 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 2-3 spsk flydende honning

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunken mælk. Tilsæt vand, æg, olie, salt, sukker. Ælt nu spelt- og hvedemel i dejen til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.
  • Skær bananerne ud i skiver og æblen i tynde strimler eller tern. Kom frugten i en skål og tilsæt brun farin og kanel og rør det sammen.
  • Rul dejen ud til en stor rektangel. Smelt smørret og pensl dejen med det. Fordel nu "remonsen" med frugt udover i et ensartet lag. Rul dejen sammen til en lang pølse og skær stykker på 1-2 cms tykkelse ud.
  • Placer hver kanelsnegl på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den en anelse flad uden at ødelægge mønstret.
  • Bag sneglene ved 200 grader i 10 minutter. Pensl dem med flydende honning. Lad dem bage i yderligere 7-8 minutter og pensl dem igen med honning. Lad dem bage i yderligere 2-3 minutter og lad dem derefter køle af på en bagerist.