Udskriv
Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksekød og revet ost

Lækre madpandekager med fyld, som med fordel kan laves i god tid og sættes i ovnen en halv times tid før servering. Pandekagerne fyldes med oksekød og revet ost.

Ret Hovedret
Samlet tid 1 time 30 minutter
Mængde 10 -12 stk

Ingredienser

Pandekager:

  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1/4 liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

Fyld:

  • 450-500 g hakket oksekød
  • 3 gulerødder
  • pose revet ost

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål til pandekagedejen. Tilsæt mælk og sammenpisket æg. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages. Steg pandekagerne i smør.
  2. Lad pandekagerne køle lidt af. Lav imens fyldet: skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Steg oksekøddet i lidt smør. Rør det revne gulerod i oksekøddet.
  3. Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
  4. Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
  5. Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.